Kávéházi Kalandozások

összefoglaló az elmúlt 7 év kalandjairól.


2020 nem a kávéházak éve volt. A bezárt sötét, üres terek,  rossz idők szelét hozták Budapestre. De titokban
mindenki bízott benne, hogy hamarosan visszatérhetünk majd, mert újranyitnak. Az élet nem állt meg ekkor sem és töretlen lelkesedéssel alkottunk többen is, hogy tetteink beszéljenek és az adott keretek közt csak virtuálisan, de értékes tartalmat adjunk a jó kávék mellé.  Fogadjátok szerettel Vicsápi Éva  idegen- és sétavezető velem készített riportját, és az utána általam összefoglalt és leírt tartalmakat, hogyan is lettem a kávézás, a kávéházi kúltúra szerelmese a magam művészi módján.


Belvárosi találkozásom a kávéval

Amikor 2014-ben a belváros szívébe költöztem, ösztönösen megéreztem, hova menjek, hogy ismerősöket, barátokat szerezzek, hogy a város hírei is eljussanak hozzám, és bekerüljek Budapest vérkeringésébe.
A Massolit angol nyelvű könyvesbolt és kávézó a maga bohém bájával és családias otthonosságával azonnal levett a lábamról, és éreztem hogy megérkeztem akkori törzshelyemre. A hely a sok könyvekkel a falon, a kis kertecskével, és a régi boltíves kapubejáróból átalakított kiállítóteremml, maga volt az idill.  sokat időztem itt, kávézva és terveket szövögetve és természetesen rajzolva az itteni életet, az embereket az eseményeket és a kávét. Pár évvel később ebből az anyagomból egy kiállítás is született, amit itt mutathattam be.

Kavehazi kalandozasok katalogus21jpgKavehazi kalandozasok katalogus3jpg14289794_1781367168785862_9002320596039462844_ojpg

14939494_1810722072517038_7984552630067509141_ojpg

Klasszikus vonal felkutatása

Természetesen nem áltam meg egy helynél, hanem  elkezdtem kutatni. A kávé és a kávéházi kultúrában elmélyedve megelevenedett a múlt századelő történelme, és egyre újabb és újabb történetek jöttek elő amik mind a kávéhoz és a kávéházakhoz voltak köthetőek.
Szeretem, ha tartalom van a képeim mögött a hangulatok mellett így igazi szintlépés volt mikor elindultam felfedezni az irodalmi és nagy klasszikus kávéházakat.

Budapestről készült rajzaim szerves részei lettek a szebbnél szebb kávézókról készített képeim.
Bécsben is kerestem fel kávéházakat, ahol felfigyeltek rám és azóta is közös együttműködésben vagyunk különböző termékcsomagolások kialakításában.
2019 ben kiállítást szerveztem az eddigi kávéházas képeimből Budapesten és Szentendrén.
Az elkészült anyag a továbbiakban is arra vár, hogy bemutathassa a magyar kávézás kultúráját a nagyérdemű közönségnek.

Hogyan tovább?

Ha tetszenek képeim, sok féleképp juthatsz hozzájuk. Akár az eredetiek is eladóak, de mindegyikről megtalálhatsz művészi nyomatokat és különböző ajándéktárgyakat a webshoppomban.