Lakásdekor / Falfestés / dekorációs festés / tapéta

A fal is csak egy vászon, csak jóval nagyobb, mint egy sketchbook vagy festővászon.

Az elmúlt évek több lehetőséget adtak, hogy nagyobb méretű alkotásban is kipróbálhassam magam.
Mivel 3D látványtervezéssel is foglalkozom, így én el tudom képzelni és látványtervben megmutatni azt, ahogy a dekorálásra váró tér ki fog nézni. Ez hatalmas segítség a megrendelők számára, mert egy átépítés előtti állapotból igencsak sok fantázia kell, hogy vizualizálhassuk a végleges állapotot.
A lakás és üzlet faldekorácó majd minden fajtáját kipróbálhattam már, fogadjanak erről egy rövid összefoglalót.

Freskó festés

Freskó festés, azaz hogyan kerül a szőnyeg a plafonra.
Nagyon izgalmas projektre kértek föl, egy török étterem plafonjára festeni egy török szőnyeget. A minta egy török szőnyegből jött, és 80%-ban az eredeti mintán alapszik, de az arányok mássága, és az alkotási folyamat megengedett 20% szabadságot.
Az egész szőnyeg kézzel lett felszerkesztve és mérve, majd festve. Az ismétlődő motívumok egy részénél stencil sablont is használtam. Festékként beltéri falfestékekből  kevertettem ki 8 színt amikkel és keverésükkel tudtam a finomabb árnyalatú hatásokat kihozni.IMG_5296jpg

A tapéta új dimenzióban

IMG_4408jpgGyermekkorunkból megmaradt emlékek a tapétát, egy apró ismétlődő motívumokból összeálló felületként idézik fel. A kínálat meglehetősen kicsi volt és változtatásra esély sem lehetett.
A technika fejlődésével bármi felkerülhet a falakra, bármilyen nagyságban. Kellő kreativítással és odafigyeléssel, otthonunk, üzletünk szerves részévé vállhat a tapétával borított fal.

Itt is összedolgoztunk a belsőépítésszel, és az üzlet színeit használtam fel grafikáim alapjául.

IMG_4400jpg

IMG_4403jpgFalfestés és rajzolás

Egy gyönyörű kézműves fagylaltozó falára, igazi kézműves dekoráció illik.
Az antikolt hatású vakolatra, 2 falat rajzolhattam teli krétával és  színes ceruzával. A tipográfia, a keretek, a rajzok, mind-mind kézi rajzzal készültek.
gelarto 01jpg

Monochrome díszítőelem a falon.

Egyik barátomék kértek meg arra, hogy konyhájuk falán lévő 1,4 x 2 m-es kék mezőbe rajzoljam fel a Szent István Bazilika axonometrikus képét. Csodálatos munka volt kiszerkeszteni ezt a fantasztikus épületet. Külön öröm volt, hogy egy színnel lehetett dolgoznom, méghozzá fehér filctollal rajzolni a kék falra.

BAZILIKAjpg