Rajzoljunk együtt - kreatív művészeti csapatépítő workshopok

Egy igazán izgalmas felkérést kaptam egy hónapja, mégpedig, hogy tartsak 40 szakmabeli építésznek rajz-, urban sketcher workshopot angolul.

Igazi kihívás volt, hiszen ennyi különböző ember igényeit és tudását felmérni igazán nehéz, de szükséges, hogy egységesen tudjunk haladni közös művészeti foglalkozásunkon.
Ezért készítettem egy kérdőívet, amit elküldtem a jelentkezőknek és innentől kezdve minden workshop résztvevőmnek kiküldök majd.Screen Shot 2022-10-15 at 231741png
A kérdőívben szerepelnek többek közt, hogy milyen típusú rajzeszközt szeretsz használni, milyen gyakorisággal alkotsz, mi a kedvenc művészeti stílusod és kik a kedvenc művészeid.
Sajnos kiderült, hogy igencsak kevesen rajzolnak, illetve a legsűrűbb ceruza használat a havonkénti volt.
Igazi kihívásnak tűnt, hogy kedvet csináljak az embereknek az alkotáshoz. A workshopjaim általában 3 órásak, most is így kérték. Mivel többnyire már rajztudással rendelkező emberekről beszélünk, így több lehetőségből, a 3x1 órás foglalkozást választották ami a pörgős,  friss feladatmegoldásra koncentrált ezen a csapatépítő művészeti workshopon .


Ehhez a tematikához igazodott az általam készített sketchbookom felépítése. Az A4 es sketchbook egy vázlatpapírt, 2db ingres rajzpapírt, és egy darab vegyes-technikás, festésre is használható papírlapot, valamint a belső borítón a 3 tematikának megfelelő kisméretű sketchre alkalmas mezőt tartalmaz. A hátlap, kemény hullámkartonból készült.
usk_bfured_workshop01jpg


1. Órában visszatértünk az alapokhoz