visszatekintés 2021re

Állj meg egy percre kérlek, és tegyél elszámolást te is az elmúlt évvel.

Szeretem ezeket a visszatekintéseket, mert összefoglalva egy év történéseit, láthatóvá válik, merre visz utam, és van-e , lesz e előre lépés. Bevallom vártam egy kicsit, mert újévkor éreztem, hogy nem minden tisztázódott le még a tavalyi évből. Sajnos igazam volt, de azóta végre minden tiszta az életemben.
Ami itt következik, abban különbözik az elmúlt évek összefoglalóitól, hogy nemcsak szenzációs eredmények, hanem szenzációs bukások, megélt érzések, és fejlődés lépései is lesznek benne és egy kicsit összefoglalja az elmúlt 7 év történéseit is.

Ma délután a szikrázó téli napfényben kimentem a kertembe és  összegereblyéztem a tavalyi év lehullott, málló maradékát. Ahogy húztam a gereblyét, azonnal láthatóvá vált alatta a tiszta, rendezett kert. Sokáig tartott, de minél többet csináltam, annál nagyobb volt a látszatja.

Közben jártak a gondolataim is és rendeztem, takarítottam, eltávolítottam mindent ami az aelmúlt évekből megmaradt és nem valós, mert csak a valódi dolgok maradnak idén. Így magamba szállva, sikerült letisztultan megírnom, Szentendre tetején, a kertem közepén álló kis faházikóban  ezeket a sorokat, az összefoglalómat 2020ról és az elmúlt 8 évi Budapest belvárosi életperiódusomról.
Ez, hogy itt írhatom e sorokat már magában is egy csoda, hiszen tavaly még a HÉV állomás melletti pesti panellakás 8. emeletén írhattam meg visszaemlékezésemet 2020-ról, ahol a kilátáson és remekül alakuló életemen kívűl csak a lelkemben élő perspektíva volt egyedül izgalmas.

Elmondhatom, hogy 2021-ben minden sikerült amire eddig vágytam életemben.
Olyan örömmel és energiával kezdtem bele, ami rég volt jellemző rám.
De azt is elmondhatom, hogy egyben sikerült annyit és olyan dolgokat elbuknom, amik nagyon fontosak voltak nekem és mindenképpen szerettem volna, hogy jól folytatódjanak, de a rossz hozzáállásom, erőm hiánya és az élet közjátéka, miatt, ezek nem sikerülhettek. De hát nincsenek véletlenek, ennek így lkellett lennie.

Van viszont az ember életében az a gondviselés, nevezzük Istennek, aki mindenen felülvaló, és ha az ember hisz benne és jó úton halad, nem fogja engedni, hogy eltévelyedjen. Még ha pofára is kell ejtenie, vagy százszor ehhez. Megtette, és köszönet érte, mert végre tanultam belőle.

Egyetlen biztos pont van az életünkben, a változás. A lényeg, hogy tudjunk objektívan ránézni, szeretettel és türelemmel hozzáállni és elég rugalmanak lennünk és  légiesen könnyednek amikor a meghatározó jó és rossz dolgok elérik életünket.

2021 erről szólt. Ha eme felvezetés után is érdekesnek találod amit írok, megköszönöm,ha elolvasod. Sokkal személyeseb lesz, mint szokott.

A Covid csendje után olyan dolgok teljesültek be, amiket alig hittem el, hogy lehetséges és a mai napig bearanyozzák életem.

Mindenből a legeszményibbet kaptam olyan szinten amiről álmodni mertem csak eddig. Ezek pedig a magánélet, gyermekeimmel együtt töltött idő, és a kreatív megbízások. Emellett a művészeti termékeim árusítása is újra helyére került. Nem tudok elég hálát mondani, mindezekért, mutatom amit lehet, de tiszteletben tartva az érintetteket, velük kapcsolatban csak lényegretörően írok.

Az év 2 óriás projekttel kezdődött. Mindkettő visszaadta a hitet abban, hogy 2020 kínos csendje után az élet visszatér. Az, hogy befektetők olyan dolgokra adják a fejüket, mint egy hatalmas étterem, vagy egy óriási ajándéküzlet nyitása, nagyon izgalmassá tette ezeket a megbízásokat.

Projekt 1: Türkiz étterem freskó festés. Bp: Nádor utca.
A MOLO studió ajánlásával kaptam a projektet, ami egy 36 nmes freskó festése volt. Egy aprólékos török szőnyeget kellett a plafonra varázsolni. Hála Istennek volt mellettem egy kreatív női szív és kéz aki megtöltötte játékos élettel a freskó elemeit. Így is hónapokig jártunk dolgozni éjjel a kijárási tilalom alatt, amíg összeállt a végső kép. Ez egyben volt nagyszerű és izgalmas munka, és kaland, hiszen csodálatos élmény volt éjjel az üres Andrássy úton rallizni.

Csoda született.
Projekt 2: Market 1 ajándékbolt. Közvetlenül a freskó elkészülte után egy másik üzlet faldekorációjára kértek meg. Itt Tapétában gondolkodtunk 100 nm.nyi felületet beborítva rajzaimmal. Roppant izgalmas és felelősségteljes megbizatás volt, igazi kompozíciós és technikai kihívás, hogy mekkorában kelljen megrajzolnom, ahhoz, hogy nagyban is tökéletes minőségű legyen a kép, valamint, hogy ekkora fileot elbírjon egy számítógép. Az előkészítés több időt jelentett, mitn a képek megrajzolása és digitalizálása.
Házkeresés. Végre minden részlet összeállt és elkezdhettem házat keresni magamnak Szentendre környékén.

Amikor már sokadikat néztük meg és minden veszni látszott, júniusban kedvesem talált nekem ideális nyaralót egy ősfás park közepén. Nem volt kérdés, hogy ezt választom.

Bevallom utána minden nehezen folytatódott, és pl a foglalót is csak 3 hónap után tudtam lerakni, addig is izgalmas volt, elmegy e a ház előttem, vagy sem. De sikerült, és október elején átvettük a házikót. Azután vizszont minden megváltozott. Azzal, hogy kiköltöztem, egyben elvágtam magam minden várositól. A felújítási munkák felügyelete a vágyam, hogy rendezzem soraimat rányomta bélyegét a magánéletemre is, és azt vettem észre, egyedül vagyok.

Ez persze kétségbeeséssel töltött el, aminél nincs rosszabb egy kapcsolatban. Hirtelen azt vettem észre, hogy

Így december 31 én, ülök a házikómban, meleg van, de 2 hónap ádáz küzdelem után sincs víz és rendezetlenek a viszonyok.
de napról napra előrébb vagyok és haladok,.

Tungsram illusztréciók

Mazs filmek

Tihanyi levendulafesztivál

Házvásárlás

Kapolcs

Mesterségek ünnepe és a textilek megjelenése a termékeim között.A ház átvétele és költözés.
Ez volt az az időpont amikor teljesen elszálltam. Annyi düh és agresszió volt bennem a gyermekkori emlékeimet felelevenítő panellakással kapcsolatban, annyira egyértelműnek vettem, hogy megérdemlem már a változást, hogy menekültem Budapestről.


André de Alvaíró